Västerås semifinalklart efter otroligt solomål

Uppdaterad
Publicerad

På typiskt banydmanér zick-zackade sig Västerås Martin Landström sig fram från egen planhalva, mellan hela Vänersborgsförsvaret, och med sitt 3-0-mål avjgorde han kvartsfinalmötet mot Vänersborg praktiskt taget på egen hand. Västerås vidare efter 6-2 och totalt 3-1 i matcher.

Tabelltvåan Västerås hade mer problem med sjuan Vänersborg än vad som hade tippats på förhand. Inte minst Vänersborg 6-5-seger vittnade om det.

Men när det väl gällde var Västerås starkast. I det som blev det avslutande mötet mellan laget drog Västerås ifrån från start och innan Vänersborg ens hade spräckt målnollan hade Västerås gjort fyra och avgjort matchen.

Zick-zack-Landström

Allra vackrast var Martin Landströms spiken-i-kista-mål. Landström tog fart från egen planhalva, fortsatte, fortsatte och fortsatte på slalomvis genom Vänersborgs försvar, som såg ut som statyer – 3-0 och matchen var klar.

Landström gjorde sedan ytterligare ett mål i det som blev en 6-2-vinst och avancemang för Västerås.

I det sista kvartsfinalmötet tog Sandviken hand om sin sista livlina genom att besegra Hammarby med 5-2 och på så sätt tvinga fram en femte avgörande match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.