Stockholmsderby att vänta direkt i bandyns slutspel

Uppdaterad
Publicerad

AIK har som nykomlingar gått bra i Elitserien, och hamnade till slut på en sjundeplats. Och nu kommer de att ställas mot Hammarby i åttondelsfinalen, som tog sig till slutspel på målskillnad.

När Elitseriens sista omgång hade spelats i dag stod det klart att det blir ett spektakulärt möte direkt i åttondelsfinalen. För i Stockholm ställs nykomlingen AIK mot Hammarby, som med minsta möjliga marginal tog sig till slutspel. I den andra åttondelsfinalen spelar Motala mot Vetlanda.

Och i Sveriges radio fick sedan topplagen välja sina motståndare för kvartsfinalerna. Där valde Edsbyn att spela mot vinnaren av Vetlanda och Motala. De fick även möjlighet att välja vilket lag av trean Sandviken och Västerås som skulle spela på samma sida i slutspelsträdet. Där valde de Sandviken, och kommer därför möta vinnaren av Sandviken och Broberg i semifinal om de skulle ta sig dit.

– Vi kände att vi vill möta ett lag som har spelat två matcher i veckan och som har haft hög belastning när vi drar i gång på lördag, säger tränaren Magnus Olsson i sin motivering.

Tvåan i serien, Villa Lidköping, valde att möta vinnaren i Stockholmsderbyt. Och ifall de vinner den kvartsfinalen får de möta vinnaren av fyran Västerås och femman Bollnäs. Det eftersom trean Sandviken valde att spela mot Broberg/Söderhamn i kvartsfinal.

Fakta: Så spelas herrarnas SM-slutspel i bandy

Åttondelsfinaler (tisdag och torsdag): Hammarby–AIK, Motala–Vetlanda.

Kvartsfinaler (med start lördag): Edsbyn–Vetlanda/Motala, Sandviken–Broberg, Villa Lidköping–AIK/Hammarby, Västerås–Bollnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.