Tilda Ström med VM-bucklan i våras. I morgon kan hon ta en ny titel med sitt Sandvikens AIK. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Superstjärnan Tilda Ström har ändrat maktbalansen i svensk bandy

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Ström lämnade Villa Lidköping efter det tredje raka SM-guldet i våras – för att gå till Sandviken. Med Ström i laget har satsande Sandviken gått till final i svenska cupen efter att Ström gjort sex mål i semifinalen mot Skirö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Ström hade show vid SM-finalen i våras då hon spelade för Villa. Foto: Bildbyrån

– Roligt med välkända namn på läktaren, att familj och vänner är här och tittar, säger, säger Ström till Bandypuls efter att ha kommit tillbaka till Lidköping för finalspelet i svenska cupen.

Ström gjorde de sex första målen för Saik mot Skirö i segern som skrevs till 8-0.

I vårens SM-final mot Västerås gjorde Ström fem mål när Villa vann med 8-1. Utan Ström i laget förlorade Villa på hemmaplan med 1-4 mot Västerås, som gick till sin femte raka final på damsidan.

Villa har värvat från nedlagda AIK

För att fylla luckan efter Ström har Villa värvar den flerfaldiga världsmästaren och landslagskaptenen Linnéa Larsson från nedlagda AIK, något som meddelades en halvtimme före dagens match.

 Offensiva spetsen Ström framhåller defensiven som en nyckel för söndagens final.

– Mycket kommer att handla om försvarsspel. I dag håller vi nollan och jobbar stenhårt för varandra. Det kommer att krävas minst lika hårt arbete i morgon. Vi ska jobba otroligt hårt och vara otroligt jobbiga att möta. Det är väl det som blir vår nyckel, förutspår Ström.

På herrsidan kommer hemmalaget Villa att möta Västerås i en SM-finalrepris, där VSK vann i våras.

I semifinalerna vann Villa mot Edsbyn med 8-3 och Västerås SK slog Vetlanda med samma siffror, 8-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.