Robert Rimgård, Kristian Marosi och Agnes Ögren. Foto: Bildbyrån

Lagen: Så slutar Elitserien 2022/2023

Uppdaterad
Publicerad

När elitserieklubbarnas tränare tippade vilka som lag som kniper SM-guldet på herr- och damsidan den kommande säsongen fanns det ett entydigt svar: Villa Lidköping.

Men AIK, som föll mot Villa i finalen i våras, räknar inte ut sig själva.

– Om inte vi tror på oss själva kan vi lika gärna lägga ned verksamheten, säger tränaren Kristian Marosi.

På damsidan var svaret rungande – åtta av nio tränare, inklusive Villatränaren Andreas Ingemarsson, tippade regerande mästarna Villa Lidköping.

Något som krävs för att fortsätta utvecklas när det går bra, enligt spelaren Agnes Ögren.

– Vi ställer höga krav på varandra och att vi fortsätter nöta på fast vi gör mål, att vi inte är nöjda, säger hon på upptaktsträffen inför säsongen.

AIK:s Kristian Marosi nominerade sitt eget lag till mästartiteln och uppskattade att det åtminstone blir en topp 3-placering för laget, som har haft det svårt att få ihop tillräckligt med spelare.

– Om inte vi tror på oss själva kan vi lika gärna lägga ned verksamheten. Vi tror på oss själva, alltid, vi går för det, säger Kristian Marosi.

Sju av tränarna tror att det blir Västerås som Villa slår ut i finalen. Fjärdeplatsen tror SAIK, Skirö och Västerås att de har inom räckhåll.

På herrsidan var man också övertygade om att Villa Lidköping blir mästarlaget när säsongen är över – åtta av 14 gissade så. De övriga sex guldgissningarna föll jämnt ut mellan Västerås, Edsbyn och SAIK.

Johan Sixtensson, tränare i Villa, gissar på SM-guld för sitt lag – och den enda andra tränaren som ger sitt eget lag segern är Västerås SK:s Michael Carlsson.

Hammarby, som riskerade att åka ut i förra säsongen, gissar på slutspelsplats.

– Nu är det lite nya förutsättningar, säger spelaren Robert Rimgård.

– Men det gäller att ha respekt för vad vi gjort tidigare. Det är inte bara att hoppa upp från en elfteplats till en fjärdeplats, fortsätter han.

MER BANDY: Edsbyn tog SM-guld – slog Villa Lidköping i bandyfinalen (19 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.