Erik Pettersson har brutit sitt kontrakt med AIK. Klubbchef Johan Segui bekräftar att klubben levt över sina ekonomiska tillgångar. Foto: Bildbyrån

Storstjärnan Erik Pettersson bryter med AIK

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongens SM-semifinalister AIK tappar storstjärnan Erik Pettersson.

Drygt två veckor innan seriestart står det klart att parterna bryter sitt avtal – efter att det förlängdes så sent som i juni.

”Vi tackar för tiden i AIK och önskar honom lycka till”, skriver klubben på sin hemsida.

I juni förkunnade AIK att de hade förlängt sitt kontrakt med Erik Pettersson. AIK Bandys klubbchef Johan Segui benämnde då Erik Pettersson som ”herrlagets viktigaste spelare”.

Pettersson uttryckte själv att han trivdes väldigt bra i AIK och att han gjort det sedan dagen han kom till klubben 2020 efter en sejour i den ryska ligan.

”På kort tid så har AIK etablerat sig i toppen av elitserien och det tänker jag bidra till att vi fortsatt skall vara”, sa han till AIK Bandys hemsida.

Men så blir det alltså inte då AIK på tisdagen meddelade att kontraktet har brutits.

”Allmänna Idrottsklubben Bandy och spelaren Erik Pettersson har idag gemensamt beslutat att avsluta kontraktet. Vi tackar för tiden i AIK och önskar honom lycka till”, skriver klubben.

”Vi har levt över våra tillgångar”

Exakt vad som ligger bakom att parterna har brutit kontraktet vill klubbchef Johan Segui inte kommentera när SVT Sport når honom.

– Det är en del av vår överenskommelse om att tacka och gå vidare på var sitt håll.

Erik Pettersson är en av sex spelare från föregående säsong som brutit gällande kontrakt. Enligt uppgifter till sajten Bandypuls har spelare i AIK, däribland Pettersson, tidigare hotat om strejk i samband med uteblivna eller sena löner.

Att ekonomin är ett problem kan Segui bekräfta.

– Vi har haft en alldeles för stor kostnadskostym, så vi måste omgruppera och ha en mer sund ekonomi frameldes. Vi har levt över våra tillgångar och det kan vi inte göra.

Att Erik Pettersson lämnar, har det med ekonomin att göra?

– Det kanske det har.

Uppgifter om intresse från rysk klubb

Men att ni så sent som i juni förlängde kontraktet med Erik Pettersson och nu bryter det, hur ser du på det?

– Vad ska man se på det. Det som var då, det var då. Det som är nu är det som gäller nu. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Framtid blev dåtid.

Blev det en missbedömning?

– Nej det tror jag inte, som vi satt då var vi helt överens och tittade framåt.

27-årige Erik Petterssons nästa steg är ännu inte klart. Bandypuls skriver om uppgifter som kopplar samman honom med elitseriekonkurrenten Bollnäs samt om ryskt intresse från storklubben Jenisej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.