Vetlanda, arkivbild. Foto: Bildbyrån

Vetlanda tog kommandot i åttondelen

Det var länge likaläge mellan Motala och Vetlanda när första åttondelen av två spelades.

Men med halvtimmen kvar att spela kom ett avgörande ryck från gästerna.

Två mål på sex minuter som gjorde att laget skaffade en 3-1-ledning som till slut blev 4-2 innan matchen var över.

– Jag tycker vi gör det jättebra, säger Emil Fedorov till Sportbladet Play.

Vetlanda tog ledningen med knappa halvtimmen spelad i den första halvleken genom Filip Bringe. Men det dröjde inte ens en minut innan Fredrik Lönn kunde kvittera för Motala.

Men Vetlanda skulle till slut skaffa sig en ledning som skulle stå sig. Efter två mål på sex minuter från Bringe och Emil Fedorovs klubbor kunde de vara kvar i ledarsätet matchen ut.

Joakim Andersson utökade ledningen till 4-1 med sex minuter kvar, och det såg ut som om de kunde få med sig en härlig ledning med sig till returen. Men Philip Florén lyckades en och en halv minut senare få in en viktig reducering för Motala som dock måste lyfta spelet i returmötet och vinna med minst två mål för att ha en chans att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Det är så som vi tänkte. Vi var bättre, vi är nöjda med den första ”halvleken”, säger Fedorov till Sportbladet Play.

Kross i den andra åttondelen

I den andra åttondelsfinalen blev det en målrikare historia. Där var det Sirius som krossade Broberg/Söderhamn med hela 8-2 efter att både Samuel Heeger och Ted Bergström gjort varsitt hattrick. Det var i den andra halvleken som det rann i väg då Sirius gick från 3-1 till 8-2.

– Det rann på lite i slutet. Vi var lite mer effektiva än de på hörnor och det är väldigt bra att vara det en sådan här match, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson i Sportbladet Play.