Sandvikens Daniel Berlin var besviken efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Covidsargat Saik överkört av Villa: ”Skulle inte ha spelat”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att semifinalserien varit pausad i tolv dagar efter covid-kaos i båda lagen kunde Villa Lidköping ta emot Sandvikens AIK för att spela den tredje matchen.

Villa vann med 9-2 och leder serien med 2-1. Det var rejält upprört i Saik-lägret. 

– Villa vinner rättvist. Vi hade inte mer att ge för dagen men gav det vi hade. Det var inte så mycket att göra. Vi visste att vi inte skulle orka och valde en taktik som inte passade oss. Vi tycker inte att man ska spela elitibandy under de här förutsättningarna, vi har folk i ledarstaben som snart är på sjukhus. Det är inte bara bandy vi håller på med. Det är ingenting att diskutera, säger Saiks kapten Daniel Berlin till Aftonbladet Play.

Varför är ni här överhuvudtaget?

– Fråga Villas klubbchef. Han verkar bestämma om vi ska spela eller inte, säger Berlin.

MATCHBILDER: Se referat från matchen

”Flåset är inte som det brukar”

Innan det ens gått en halvtimme kopplade Villa ett rejält grepp. Villa stötte väldigt högt upp och Saik-spelarna kunde inte spela sig ur situationen. Alexander Härndahl blev helt fri men Saiks mållvakt Joel Othén klarade. Jesper Eriksson lyfte sedan in returen för 3-0.  

Kort därefter reducerade Dennis Henriksen till 3-1 efter en hörnvariant där han frispelad på vänstersidan kunde slå in bollen.

– Det är skönt att vara igång igen, känns relativt bra efter förutsättningarna. Det känns att flåset inte är som det brukar men man får gå på fler byten, säger måltjuven Tim Persson som gjorde två mål.

Nästa semifinal ska spelas i Söderhamn (Sandvikens hemmaarena Göransson Arena är vaccinationscenter) på tisdag. En eventuellt femte och avgörande semifinal spelas i Lidköping på torsdag. Finalen, där AIK väntar, spelas inomhus i Uppsala på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.