Jonas Johansson, klubbchef i Villa Lidköping, håller inte med om kritiken. Foto: Villa Lidköping/Bildbyrån

Villas klubbchef: ”De har förlorat och är frustrerade”

Uppdaterad
Publicerad

Villas klubbchef Jonas Johansson är förvånad över Daniel Berlins utspel men har överseende med att det kan ske i stridens hetta.

– De har precis förlorat en semifinal med 9-2 och är givetvis frusterade, säger Johansson till SVT Sport.

Efter semifinalförlusten var Sandvikens kapten Daniel Berlin rasande och menade att matchen aldrig borde spelats efter det coronakaos som varit. Saiks linje var att spela en avgörande match, något som fick kompromissas. Han menade att Villas klubbchef Jonas Johansson låg bakom beslutet att spela.

Men Johansson berättar att klubbarna tillsammans med bandyförbundet och Svensk Elitbandy kom överens om det fortsatta spelschemat i fredags.

– Det är kul att han har så höga tankar om mig men alla som är lite initierade vet att det är tävlingskommittén i bandyförbundet som fattar beslutet om när matcher ska spelas. Sedan har vi i Villa gått med på att ta tillbaka WO-segern som tilldelades oss i omgång tre, säger Johansson.

Hur känns det att höra den här typen av anklagelser?

– De har precis förlorat en semifinal med 9-2 och är givetvis frusterade. Den här gången fick det gå ut över mig. Det må väl vara hänt. Det är ju Daniel Berlin själv tillsammans med vår lagkapten Martin Karlsson som gjorde en skrivelse till bandyförbundet där de ville att det skulle avgöras på sportsliga grunder och att matchserien skulle återgå till 1-1. Man får fråga honom om han ändrat inställning.

Har du hört någonting om att Saik ville dra sig ur den här matchen?

– Nej, jag fick ett meddelande i går från deras klubbchef att de var redo för match och skulle komma till Lidköping och spela i dag. Det är de enda signaler jag har fått, säger Johansson.

Skulle du vilja ha någon ursäkt från Berlin när det här har lagt sig?

– Nej, idrott är känslor och låt det flöda i ett slutspel. Det får stå för Daniel att han anser att jag kan styra om den här matchen ska spelas. Jag driver Villas frågor och så får Sandviken driva sina.

MATCHBILDER: Se referat från matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.