Efter succéstarten – ny storförlust för Motala

Motala inledde elitserien i bandy på bästa sätt med sex raka segrar. Sedan kom en 11-0-förlust mot Västerås och sedan dess har det gått tungt. I kväll föll de med 7-1 borta mot topplaget Villa Lidköping.

Matchen var egentligen över redan efter åtta minuter då Villa ledde med 3-0 efter två mål av Joel Broberg och ett av Johan Löfstedt på hörna.

– Det är så tråkigt att vi släpper in tre mål direkt i början. Det får inte var så, vi måste vara närvarande från start, säger Motalas Nicklas Ögren till Motala Vadstena Tidning.

Regerande mästaren Villa gjorde inte sin bästa match, men malde ner motståndet. Skyttekungen Christoffer Edlund gjorde två straffmål och det dröjde tills matchens sista minut innan gästande Motala fick ett tröstmål genom Aleksi Seppänen.

– Det är ett jäkla bra bandylag vi möter. Och de är väldigt jobbiga att möta så det finns inte så mycket att säga. Inte mer än att det bara är att ta nya tag på fredag mot Sandviken, säger Albin Rohlén.

Efter 11-0-förlusten vann Motala över Hammarby med 4-3-målet. Sedan kom en förlust mot Vetlanda och i kväll förlorade de alltså igen.

Villa Lidköping är ensamma om att vara obesegrade i årets serie.