Robert Rimgård, Hammarby. Foto: Bildbyrån

Hammarby straffas: 0–5 och 25 000 i böter

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby missade att registrera Robert Rimgård som spelare inför bandyns elitseriesäsong. Nu döms klubben till en 0–5-förlust mot Västerås och 25 000 kronor i böter av tävlingskommittén.

Hammarby anmälde sig själva efter att man upptäckt att Rimgård spelat för klubben i tre matcher, trots att han fortfarande var registrerad för Broberg.

– Det var ett administrativt fel från vår sida, sade klubbchefen Calle Malm till Dagens Nyheter.

Nu har tävlingskommittén bestämt att Stockholmsklubben ska böta 25 000 kronor, det högsta bötesbeloppet.

Malm berättar om beslutet på klubbens hemsida :

”Sen stunden vi upptäckte vårt eget misstag har vi varit väldigt besvärade. Vi vet var våra rutiner brast och kan inte annat än att be om ursäkt – till våra supportrar, till sporten i stort och inte minst mot våra egna spelare och ledare.”

Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet, säger att det både är ovanligt och allvarligt med den här typen av brister i en elitserieklubb.

”Det har varit svårt att reda i det som har hänt utifrån tävlingsbestämmelserna och därför har tävlingskommittén behövt extra tid för att komma till rätt slutsats”, säger hon i ett pressmeddelande

Men det är bara Västerås, som mötte Hammarby i elitseriens tredje omgång, som tilldöms en 5–0-seger, trots att Rimgård spelat även i de två tidigare mot Sandviken (6–7) och Tellus (5–2).

Tellus lämnade in en protest efter att Hammarbys miss blivit känd, men den inkom för sent enligt tävlingsbestämmelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.