Villa Lidköping är klart för SM-final. Foto: Bildbyrån

Seriefinal i Elitserien mellan Villa Lidköping och Västerås.

Då avgjorde Villa tre mål på sex minuter och vann med 6–3.

Nu är man det enda obesegrade laget i serien.

Två lag i Elitserien var obesegrade inför kvällen, Villa Lidköping och Västerås.

Efter seriefinalen mellan de två lagen är det nu bara Villa Lidköping som fortsatt har ett förlustfritt facit.

Tre snabba mål

Hemmalaget tog ledningen efter 30 minuters spel genom Tim Persson. Bara sex minuter senare var ställningen 3–0 till Villa efter mål av Martin Johansson och Tim Persson. Superminuterna inför den extatiska hemmapubliken gjorde att Västerås tvingades till att ta en timeout.

– Vi gör en riktigt stabil insats över hela matchen. Det är små marginaler som avgör och vi har det på vår sida i den första halvleken, säger tvåmålskytten från andra halvleken Joel Persson till Elitserienlive.

Tre poängs ledning

Inför halvtidsvilan fick gästerna in en reducering av Tobias Hjälmeby Holmberg.

Västerås inledde sedan andra halvlek bäst och fick in lagets andra mål för dagen. Glädjen var dock kortvarig då serieledaren utökade till 4–2 genom Christoffer Edlund.

Matchen slutade 6–3 till Villa, som nu går upp på 17 inspelade poäng på nio matcher. Tre fler än Västerås och fem poäng före Edsbyn.