Villa leder tabellen med ointagliga sex poäng med fyra poäng kvar att spela om. Foto: TT Nyhetsbyrån

Villa överlägset mot Broberg – säkrade seriesegern

Uppdaterad
Publicerad

Favorittippade Villa Lidköping tog en övertygande seger mot Broberg med 9-3 när elitserien under onsdagen startade om efter VM. Seriesegern är därmed ett faktum för Villa med två omgångar kvar.

För andra gången på tre år är Villa Lidköping seriesegrare i bandyns elitserie. Villa leder tabellen med ointagliga sex poäng med fyra poäng kvar att spela om.

Efter 3-1 i paus drog Villa ifrån i andra halvlek med fyra raka mål på drygt tio minuter fram till 7-2 efter en Brobergreducering. Matchen slutade 9-3 och Villa stärks alltmer som den stora favoriten till SM-guldet.

Serietvåan Sandviken bortabesegrade åttan Vetlanda med 3-7. Hammarby hade chans att säkra en kvartsfinalplats borta mot Vänersborg, men mötet slutade 5-5 i arenan där VM-finalen spelades i lördags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.