Snöigt mellan Hammarby och Villa. Foto: Bildbyrån

Villa upp i topp efter kross på ”Zinken”

Villa Lidköping tog över serieledningen i bandyns elitserie tack vare 7–2-krossen mot Hammarby på Zinkensdamm.

Med ungefär kvarten spelad gjorde ”Bajen” två hörnmål på drygt en minut och ledde med 2–1, men sedan var det roliga slut för hemmalaget. Joakim Andersson sköt Villas kvittering – även det på hörna – och kunde till slut titulera sig tremålsskytt efter att även ha prickat in 4–2 och 6–2 för gästerna.

Blötsnö föll över Stockholm och gjorde matchen svårspelad.

– Annorlunda match att spela med snöstorm i första halvlek och isen i princip ospelbar säger Andersson till Radiosporten.

Villa har aldrig vunnit SM-guld trots spel i fyra finaler, men är favorittippat till guldet i år. Laget toppar tabellen på 18 poäng, en före Västerås SK (som har en match mindre spelad) och Bollnäs.