Villa Lidköpings Johan Esplund. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Villa avgjorde tungviktsmötet i 92:a minuten

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarna i Villa gick segrande ur en hård strid med gästande Västerås efter ett sent mål av Johan Esplund.

– Fick träff på den och skönt att den gick in, sa Esplund till Bandyplay.

Villa Lidköping leddes den här matchen av poängkungen Joakim Andersson. Han gjorde 1-1 och 2-1 och spelade dessutom fram till Tim Perssons 4-2-mål.

Då, efter drygt 50 minuter, såg Andersson ut som mathhjälte.

Men Västerås kom tillbaks. Daniel Johansson reducerade till 4-3. Minuter senare hade Villa chansen att rycka igen men Joakim Andersson missade en straff. Istället kvitterade gästerna genom Martin Landström.

Men Villa och Andersson fick ändå jubla till sist. För en slutforcering av hemmalaget med två sena hörnor gav till slut resultat. I en tilltrasslad situation fick Esplund tag på bollen och kunde trycka dit vinnarbollen.

– En bra bandymatch där vi skapar mycket. Men vi slarvade lite på slutet sa,  Västerås Daniel Johansson till Bandyplay efteråt.

Johan Esplund som för utom sista målet stod för ett stort jobb på isen. Villa-spelaren tog ett stort ansvar när spelet klickade en aning stundtals för mästarna.

– Vi är väl inte riktigt nöjda men det är två poäng. Västerås står upp bra, de vill spela bandy och det blir roliga matcher, sa Esplund efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.