Antoine Duplantis, bror till Armand, ska representera det svenska basebollandslaget Foto: Bildbyrån

Duplantis väljer svenska basebollandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Antoine Duplantis, Armands äldre bror, är klar för det svenska basebollandslaget.

– Det kommer bli en kick för vårt lag, säger förbundskapen Rickard Reimer till SVT Sport. 

Duplantisfamiljen är en riktig idrottsfamilj. Antoine har nu meddelat att han kommer representera det svenska basebollandslaget under Teneriffa Week samt EM i september 2023.

26-åringen kommer därmed bli en utav ett fåtal spelare i landslaget som spelar professionell baseboll.

– Det kommer bli en kick för vårt lag. Vi behöver spetsen, och förhoppningsvis kommer de andra killarna höja sig ett par snäpp med honom med i laget, säger förbundskapten Rickard Reimer.

Duplantis spelar för Staten Island Ferry Hawks i den oberoende amerikanska proffsligan Atlantic League of Professional Baseball, som är den tredje nivån i amerikansk baseboll.

Han var som tonåring en av de största talangerna i USA. Han är den slagman som haft flest träffar i Louisiana State Universitys historia.

2019 valdes Duplantis av Major League Baseball-laget New York Mets, men släpptes av laget för ett år sedan utan att ha fått göra debut i världens största basebolliga.

I förra EM kom Sverige på plats 12 av 16.

KLIPP: Armand Duplantis vidare från VM-kvalet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.