Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis är på plats i USA. Foto: Bildbyrån

Duplantis om att möta hemmapubliken på VM: ”De kanske buar åt mig”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis är på plats i Eugene.

Årets VM blir hans första stora tävling i USA – som svensk.

– De kanske buar åt mig, säger Duplantis till SVT Sport.

Han är född och uppvuxen i USA och har ställt upp i åtskilliga tävlingar på amerikansk mark under sin skolgång, men sedan han bestämde sig för att börja tävla för Sverige 2015 har Armand Duplantis inte gjort en enda stor tävling i sitt gamla hemland – och inför fredagens kval har han ingen aning om vad han kan förvänta sig från den amerikanska publiken.

– Jag har ingen aning, det är en situation som jag inte kan råda över, de kanske buar åt mig, vem vet? Jag känner mig jättestolt att tävla för Sverige och vi får se hur det kommer att gå, jag har aldrig gjort ett mästerskap i USA sedan jag sa att jag skulle tävla för Sverige, vi får se hur det går, säger Duplantis.

Målet är, så klart, en guldmedalj.

– Det är VM-guldet jag vill åt för jag har inte vunnit ett VM-guld utomhus. Om jag vinner guld så kanske vi kan tänka på höjden efter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.