Paul George var nära på ostoppbar i morse. Hans 37 poäng på under 21 minuter är rekord i NBA. Foto: TT.

Flera rekord bakom Clippers 150 poäng

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Clippers vann mot Atlanta med 150-101 i morse. Bakom siffrorna döljer sig flera rekord.

Clippers Paul George gjorde hemmadebut för klubben i Staples Center och gjorde sina 37 poäng på 20 minuter. Det är den högsta poängen en Clippers-spelare haft i sin hemmadebut och ingen spelare i NBA:s historia har gjort 37 poäng efter mindre än 21 minuter.

– Jag skulle kunna vänja mig vid det här, log George i amerikansk tv efter matchen, skriver Los Angeles Times.

Hemmafansen hade hoppats på att George skulle bilda superpar med Kawhi Leonard men denne missade matchen på grund av en knäskada. Faktum är att superduon inte ens tränat ihop.

George gjorde debut i torsdags efter att inte ha spelat någon match på sju månader efter att ha opererat båda axlarna. I torsdagens debut gjorde George 33 poäng på 24 minuter. Han matchas sparsamt för att inte åka på några bakslag efter operationerna.

”Det var en dröm som blev sann”

– Det var en dröm som blev sann; att få spela på hemmaplan inför min familj och vänner. Jag är glad över att bara kunna spela basket igen, säger George som under matchens gång fick publikens hejarop med ”6-1-1”, vilket är områdeskoden för Palmdale utanför Los Angeles där George växte upp.

Vinsten på 150-101 skrevs också in i Clippers historieböcker. Det är den största vinstmarginalen (49 poäng) i klubbens historia, som går tillbaka till grundandet 1970. De 150 poängen är näst bäst i Clippers historia.

– Vi hade också 30-40 poäng som inte spelade i natt, sade Geroge och syftade på skadade Leonard.

I Minnesota vann Houston med 125-105 efter att James Harden gjort 49 poäng. Han sköt 41 skott vilket är det mesta han gjort under en match i sin karriär. Det var Hardens femte match med minst 40 poäng den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer