Ny finalrysare mellan Jämtland och Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland vann klart över Norrköping hemma i Östersund i söndags och reducerade till 2-1 i matcher i SM-finalen. I kväll väntar ny hemmamatch för klubben, som gör sin första SM-final någonsin. Du ser den fjärde SM-finalen direkt i SVT – i spelaren ovan eller i SVT2/Play.

Jämtland vann nyckelmatchen i den heta finalserien över regerande mästarna Norrköping med 77-61 hemma i sporthallen i Östersund. Finalsegern är Jämtlands första i klubbens historia och nu har man chansen att ta sin andra finalseger.

Skulle Dolphins förlora i kväll står det 2-2 i matcher inför den femte finalen, som spelas i Stadium Arena i Norrköping.  

– Jämtland spelade bättre än Norrköping både offensivt och defensivt, säger SVT-experten Nick Rajacic om den tredje finalfighten.

– En helt välförtjänt seger för hemmalaget. De gör en fantastisk insats.

Norrköping mäktade bara med 61 poäng och behöver förstås skjuta bättre om man ska lyckas slå Jämtland igen.

– Norrköping kommer komma tillbaka starkare till nästa match (match fyra), säger Rajacic. Min gissning är att vi kommer få se en lång finalserie mellan de här två lagen.

Så ser du matchen

SM-final 4:7

18.30–20.00 SVT2/Play Jämtland-Norrköping

20.00–20.30 SVT24 (forts)

Kommentator: Peter Jonsson

Expert: Nick Rajacic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.