LeBron James tar sig fram mot Houston Rockets-försvaret. Foto: TT

48 poäng av LeBron James – närmar sig NBA-rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan LeBron James gjorde säsongsbästa 48 poäng när Los Angeles Lakers slog Houston Rockets med 140-132. James har nu gjort 38 072 poäng och är bara 315 efter Kareem Abdul-Jabbars alla tiders NBA-rekord med 38 387.

James har varit skadedrabbad den här säsongen och var tveksam startande med fotledsproblem. Han ville inte prata alls med NBA efter segermatchen där Lakers bröt en tre matcher lång förlustsvit.

För Los Angeles Times berättade han om känslan och de kroppsliga skavankerna. Och att få spela mot söner till spelare han själv spelat mot och med under karriären.

”Var extremt trött”

– Jag var extremt trött i dag. Kroppen kändes som om den blivit överkörd efter holmgången mot Philly (Philadelphia 76ers dagen innan) men så fort jag kom ut på planen och började värma upp så är det mitt jobb att gå ut och göra det bästa  jag kan, säger James till tidningen.

Los Angeles Times har gjort en prognos för när James kommer att ta över rekordet som bäste poänggörare i NBA genom tiderna. Om 38-åringen, som nu är tvåa genom tiderna, får kroppen att hålla kommer det att dröja tolv matcher och rekordet kommer att slås 9 februari mot Milwaukee Bucks.

På papperet alltså. Sedan ska jobbet göras också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.