Adam Rönnqivst var stekhet i vinsten mot Jämtland. Foto: Bildbyrån

Adam Rönnqvist stekhet när BC Luleå besegrade Jämtland

Underläge med tio poäng efter den första perioden.

Men BC Luleå vände mot Jämtland och kunde komfortabelt vinna den första matchen i kvartsfinalserien med 89-84.

– Det kändes bra. Jag tycker att vi gör en jättebra match, sade Adam Rönnqvist efter matchen till SBL Play.

Det blev straffkast efter straffkast i den första perioden för hemmalaget BC Luleå i den första perioden. Men det skulle bli svårt för seriefyran att ta vara på chanserna. Sju av 14 straffkast gick in.

I den första perioden var det Jämtland som hade övertaget. Bortalaget skulle snabbt sätta press på motståndarna, och inför den andra perioden stod det 28–18 till gästerna.

Vändningen i andra perioden

Vändingen kom i den andra perioden när Norrbottenlaget framförallt kunde sätta stopp på Jämtlands anfallspel.

Luleås Adam Rönnqvist klev fram och trepoängarna hittade korgen. Med två minuter kvar av den andra perioden stod det lika, 34–34. Men vid halvtidspausen hade det vänt till hemmalagets fördel som för första gången i matchen hade övertaget.

Och visst skulle det fortsätta stämma för Rönnqvist som stod för en gedigen insats när åtta av åtta trepoängare gick in.

– Det är skönt att dra i några treor, speciellt i den första matchen.

Komfortabel vinst för hemmalaget

Toure Murry visade sig stekhet när han hittade Steven Davis som dunkade in 65-52 till BC Luleå. Det blev totalt 24 poäng för amerikanen, sju poäng bakom poängbäste Rönnqvist.

Ledningen skulle hemmalaget inte ge upp i första taget, i den fjärde och sista perioden kunde Luleå hålla undan. Och trots att gästerna knappade in, kunde Luleå komfortabelt plocka hem den första vinsten i kvartsfinalsserien.

Den andra matchen i bäst av fem kommer spelas i Östersunds Sporthall den 24 april.

ARKIV: Nyss fyllda 40, men Jämtland Baskets lagkapten har inga planer på att sluta (22 april 2021)