Klara Lundquist bäst i första kvarten. Foto: Bildbyrån

Alvik överlägset i jakten på SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Målet inför säsongen var tydligt: Första SM-guldet på damsidan. Ikväll tog Alvik Basket första steget på vägen dit när Uppsala Basket besegrades med klara 84-49 i den första av tre kvartsfinaler.

– Nu finns det bara en sak som gäller och det är att vinna SM-guld – det är det vi fokuserar på nu, säger Alviks poängdrottning Klara Lundquist till SBL Play.

Även Uppsala hade en klar målsättning när säsongen drog igång: Nå slutspel för första gången sedan 2016.

Efter uppkastet på bortaplan i Åkeshovshallen i Stockholm var det målet alltså redan uppnått – resten av onsdagskvällen blev uppförsbacke för gästerna.

För serieettan Alvik gjorde matchens första poäng – och släppte sedan aldrig ledningen. Under den första perioden skiljde det som mest 16 poäng, mycket tack vare hemmalagets stjärna Klara Lundquists tolv poäng.

Totalt blev det 21 poäng, nio assists och fyra returer av Lundquist, bäst på planen ikväll, och som mest hade Alvik ett försprång på 39 poäng.

”Släppa den här matchen”

På frågan om varför det går extra bra just nu, svarar Lundquist:

– Det har varit roligt den här säsongen, laget och jag har spelat och haft kul. Nu finns det bara en sak som gäller och det är att vinna SM-guld – det är det vi fokuserar på nu.

För att nå dit väntar först den andra matchen i kvartsfinalserien, den spelas i Uppsala klockan 14.00 på lördag.

– Vi kommer kolla video, svarar Lundquist på vad Alvik vill förbättra.

– Men bara att släppa den här matchen och ta med energin till på lördag – det är en helt ny match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.