Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vanessa Bryant: ”Älskling, ta hand om vår Gigi”

Änkans första offentliga tal: ”Älskar er och saknar er, nu och för alltid”

Uppdaterad
Publicerad

Kobe Bryants änka, Vanessa, höll för första gången ett offentligt tal när Kobe och dottern Gianna hyllades i Staples Center i Los Angeles. Ett känslosamt tal inför 20 000 fans, som hade tagit sig till arenan.
– Vi är fortfarande det bästa laget, vi älskar er och saknar er, nu och för alltid, sa Vanessa med sprucken röst.

Runt 20 000 fans, vänner och familjemedlemmar hade samlats till den offentliga minnesceremonin i Los Angeles Lakers arena, där Kobe Bryant spelade sina hemmamatcher, skriver Los Angeles Times.

Beyoncé, klädd i gulddräkt, inledde de stjärnspäckade hyllningarna med att sjunga sin hit ”XO”, en av Bryants favoritlåtar.

Med stor sorg höll Kobes änka, Vanessa, ett känslofyllt tal.

– Älskling, ta hand om GiGi, jag tar hand om Nani, BB och Koko. Vi är fortfarande det bästa laget. Vi älskar er och saknar er, nu och för alltid.

Stämmer helikopterföretaget

Framför henne satt stjärnor som Jennifer Lopez, Kanye West, Kim Kardashian, Jimmy Kimmel, Spike Lee, Snoop Dogg och NBA-legendarer som Magic Johnson och Michael Jordan.

– När Kobe Bryant dog, dog en del av mig, sade en gråtande Michael Jordan.

– Jag kommer att bära med mig minnena och veta att jag hade en lillebror, fortsatte den tidigare basketspelaren, som anses vara den största genom tiderna.

Samtidigt som de tusentals fansen samlades för minnesstunden kom nyheten att Bryants fru Vanessa stämmer företaget som flög olyckshelikoptern. I sin stämningsansökan anklagar hon Island Express Helicopters för vållande till annans död.

Vad man vet om olyckstillfället är att väderförhållandena var dåliga och dimman som vilade över området skapade dålig sikt. Enligt LA Times lyfte helikoptern vid 09.06 lokal tid men hade problem med framkomligheten och tvingades ta en omväg. Enligt CNN hade piloten specialtillstånd att flyga under de rådande omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer