Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Michael Jordan: ”När Kobe Bryant dog, dog en del av mig” Foto: TT Nyhetsbyrån

Bryant hyllades i hemmaarenan: ”När Kobe Bryant dog, dog en del av mig”

Uppdaterad
Publicerad

Kobe Bryant och hans dotter Gianna hyllades i en publik minnesstund i Staples Centers, som var full av stjärnor, fans och känslor.
För första gången talade hans änka offentligt om förlusten av sin man och dottern Gianna och tidigare stjärnan Michael Jordan var otröstlig.
– När Kobe dog, dog en del av mig, säger Jordan.

Kobe Bryant, hans 13-åriga dotter Gianna och sju andra personer omkom i en helikopterolycka den 26 januari 2020.

Under måndagskvällen samlades runt 20 000 fans, vänner och familjemedlemmar hade samlats till den offentliga minnesceremonin i Los Angeles Lakers arena, där Kobe Bryant spelade sina hemmamatcher, skriver Los Angeles Times.

Kobe Bryants fru, Vanessa Bryant, höll för första gången ett offentligt tal, som var fyllt av känslor.

– Gud visste att de inte kunde leva här på jorden utan varandra, sade Vanessa Bryant med sprucken röst till den fullsatta arenan.

Begravdes i hemlighet

De båda begravdes i hemlighet vid en privat ceremoni för några veckor sedan. Allmänheten bjöds in till minnesceremonin i Staples Center, dit biljetterna lottades ut – och över 80 000 personer hade anmält intresse, enligt Los Angeles Times.

Datumet för hyllningen, den 24/2, var noga uttänkt. 24 var Kobes nummer i Lakers och 2 var Giannas nummer på baskettröjan.

– Kobe och jag har varit tillsammans sedan jag var 17,5 år. Jag var hans första flickvän, hans första kärlek, hans fru, hans bästa vän, hans förtrogna och hans beskyddare. Han var den mest fantastiska äkta maken, sade änkan Vanessa Bryant i sitt känslosamma tal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer