Skadade Anthony Davis, i mitten, sitter bredvid lagkamraterna LeBron James (vänster) och Juan Toscano-Anderson (höger). Foto: TT

Los Angeles Lakers tunga smäll: Anthony Davis borta på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Davis har stundtals briljerat för Los Angeles Lakers den här säsongen.

Men nu får klubben klara sig utan stjärnan på obestämd tid.

Davis dras med en stressfraktur i höger fot, meddelar Lakers.

Efter att Davis missat sin fjärde raka match meddelade klubben att det i nuläget inte finns någon prognos kring när stjärnan kan vara tillbaka.

Detta efter att ”AD” skadad högerfoten under en match mot Denver förra veckan.

”Fler uppdateringar kommer att komma när det är lämpligt”, twittrar LA Lakers.

Davis var, tillsammans med LeBron James, den stora anledningen till att Lakers vann NBA-titeln 2020, men sedan dess har han plågats av skador och missat mer än hälften av lagets alla matcher.

Snittar 27,4 poäng per match

På senare tid fick dock fansen upp förhoppningarna igen efter att Davis varit superb och Lakers vunnit tio av 16 matcher.

– Skador är tyvärr en stor del av den här sporten, men det är bara för honom att fokusera på sin hälsa och sedan starta processen att ta sig tillbaka när han kan, säger lagets tränare Darvin Ham.

Davis har snittat 27,4 poäng samt 12,1 returer per match den här säsongen. Det är hans bästa siffror sedan han anslöt till Los Angeles 2019.

Lakers ligger för närvarande på 13:e plats i den västra konferensen med endast 13 segrar på 32 matcher.

MER NBA: Brooklyn i historieböckerna med 91 poäng i första halvlek (22 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.