Uppsalas 22:a Zenta Melnika sätter stopp på Visbys Jessica Kelliher tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Äntligen match för Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala Basket måste vara det mest otursförföljda i covidtider i damligan. Åtminstone om man ska räkna dagar man inte har fått spela.

På grund av upprepade covidfall har laget inte spelat match sen den 28 november. Men ikväll är det dags, borta mot A3 Umeå.

– Det känns skönt. Jag och tjejerna är alla taggade, säger tränare Mady Mahdy till UNT.

Om Umeå vinner så går man upp i serieledning i den haltande tabellen. Åtminstone tillfälligt då Alvik har två färre matcher spelade

Uppsala, som ligger och skvalpar i mitten av tabellen, kan ta steg uppåt om man vinner de hängmatcher laget har framöver.

I december var laget hårt drabbat av covid-19. Hela sex spelare var smittade vilket motsvarar nästan halva truppen och under månaden fick man tidvis ställa in all träning.

Står över

Till råga på allt elände så drabbades  Amanda Tivenius av en hjärnskakning vid den senaste matchen i november, en hjärnskakning som hon ännu inte har tränat sig ikapp från.

Umeå är favoriter men det kan hända att Uppsalas skickliga returtagane fyrtorn Zenta Melnika, Lettland och Klaudia Lukacovicova, Slovakien, vill annat. De så kallade ”Twin Towers” spelade tidigare ihop i just Umeå.

Matchen sänds i SVT Play från 17.55 och eftersänds i SVT24 från 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.