Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Umeås Ama Degbeon. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Covid-19-drabbat Umeå vann i Visby

Uppdaterad
Publicerad

A3 Umeå vann i Visby med 80-61 trots att man bara hade åtta spelare efter ett covid-19-utbrott i klubben.

– Vi visste att vi skulle vara korta i rotationen, säger Umeås Linnea Rosendahl till SVT Sport.

När Amanda Okodugha satte 39-37 hade Visby vittring men det skulle bli den fjärde raka inledande förlusten. Laget var för beronde av Jessica Kelliher som gjorde 24 poäng.

A3 Umeå har upplevt en turbulent tid med tre konstaterade covid-19-fall i klubben med spelarna i karantän och inställda träningar.

– Det var ingen normal uppladdning men vi visste vad vi skulle ta oss an. Vi anpassar oss bra och slutför matchen hyfsat bra. Vi visste att vi skulle vara korta i rotationen men det var värt det, säger Linnea Rosendahl. Klubben har en trupp på 14 spelare.

Att ha covid-19 så nära sig har varit jobbigt.

Om coviden så nära: ”Det var obehagligt”

– Det var skönt att vi fick coronan när det var plusgrader och inte minus 25 men det tog eftersom vi inte fick vara i hallen. Det var obehagligt eftersom det kom så pass nära men våra coacher höll kontakt med läkarna. Men så länge man inte känner något ska man inte oroa sig över det, funderar Rosendahl.

Det var för stor klasskillnad i grunden för att Visby skulle kunna störa Umeå som leddes av Janee Thompson som gjorde 26 poäng.

– Vi blir lite trötta och orkar inte. Vi är nöjda med de stunder där vi kunde stoppa dem med ett bra försvar, säger Visbys Johanna Persson som saknar publiken.

– Det blir mer som en träningsmatch, vi brukar ju ha runt 300, men vi börjar vänja oss nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer