Coronaviruset härjar i basketligan. En match i damligan har redan skjutits upp. Foto: TT

Ny smitta i A3 Umeås trupp

Uppdaterad
Publicerad

A3 Umeå har drabbats av två nya fall av covid-19.

Men planerar att spela måndagens match mot Visby.

– Det kommer bli en tuff match, säger tränaren Janne Enjebo tiill SVT Sport.

Covid-19 har drabbat många klubblag i flera serier och senast att få nya problem är A3 Umeå i Basketligan. Laget har tidigare tvingats skjuta upp en match och försattes därefter i karantän efter ett positivt provsvar.

Just när laget börjat träna tillsammans igen är läget plötsligt värre. Av sex nyligen testade spelare med symptom är två positiva och har isolerats. Laget inväntade ett tredje provsvar under torsdagskvällen, som var negativt.

– För oss var det jättebra, hon kunde återgå i träning med en gång och har tränat ikväll, säger Enjebo till SVT Sport.

”Ska mycket till att en match ställs in”

Truppen består bara av 13 spelare och de har även en spelare borta på grund av skada. Nästa match, lagets tredje, ska spelas på måndag i Visby.

– Vi planerar att åka dit och det kommer bli en tuff match. Vi åker dit med åtta till tio spelare, vi vet inte riktigt ännu utan tar en dag i taget med allt.

Förbundet och Visby är informerade om lagets situation och enligt Enjebo förs en dialog med de olika parterna kontinuerligt. Där även smittskyddet är inkopplade.

– Förbundet har som mål att spela varje match, om det inte händer något oförutsett händer och man inte kan ställa ett lag på benen. Det ska mycket till att en match ställs in men smittan ska inte underskattas, säger Enjebo.

SVT Sport reder ut: Sant eller falskt om idrott och corona:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.