Även Nässjös och Umeås andra match skjuts upp. Foto: Bildbyrån

Ytterligare matcher i Basketligan skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I premiären sköts två matcher i herrarnas basketliga upp på grund av många fall av covid-19.

Nu står det klart att de två schemalagda matcherna på fredag inte kommer spelas.

I premiären sköts matcherna Nässjö–Södertälje och Umeå–Jämtland upp – anledningen var att Nässjö hade elva spelare som smittats av covid 19, och Umeå noterade sex stycken fall.

På fredag var det tänkt att båda lagen skulle spela sina första respektive matcher, men det blir inget den här gången heller.

Fryshuset mot Nässjö och Umeå–Södertälje får skjutas fram – läget har förvärrats ytterligare inom klubbarna Nässjö och Umeå.

– Det är många fall av corona i båda lagen. Nässjö hade elva spelare som blev sjuka i fredags och nu har det tillkommit ytterligare sjukdomsfall, och det är fler i Umeå nu också, säger Basketförbundets tävlingsansvarige Olle Lundén till SVT Sport.

Något nytt datum är inte fastställt.

Hårdare restriktioner

En större fråga är dock hur det blir med Uppsalas hemmamatcher i damernas basketliga. Under dagen har striktare riktlinjer införts i staden där man bland annat avråder från att arrangera eller delta i fester eller liknande socialt umgänge. Detta ska gälla även idrottsanläggningar.

– Vi ska se med Uppsala vad som gäller med deras matcher på hemmaplan, säger Olle Lundén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.