Egnell: ”Fördel Umeå på Gotland även om spelare saknas”

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 har stört Umeå i basketligan. Trots det ska laget kunna besegra Visby på bortaplan. Det tror SVT-experten Elisabeth Egnell.

– A3 ska kunna vinna oavsett om de saknar spelare eller inte, säger hon inför matchen som visas i SVT i kväll.

Det har varit stökigt kring oron för smitta i A3 Umeå. Tre spelare har konstaterats smittade av coronaviruset och fyra andra har testats, skrev klubben så sent som i går, söndag, på sin hemsida.

–  Det gäller att ta det här på allvar. Det finns viktigare saker än basket. Men visst har det funnits en oro. Vi har ju haft laget först i karantän och ställde sen in träningarna under en period, säger tränaren Janne Enjebo till SVT Sport.

Trots pandemiskuggan och försvårande omständigheter menar SVT:s expert Elisabet Egnell att A3 Umeå ska kunna vinna borta mot Visby.

– A3 har höga ambitioner och ska kunna vinna oavsett om de saknar spelare eller inte. Det enda som talar mot en seger är resan, Visby borta är en jobbig resa.

– Visbys chans är att de får stopp på tyskan Emma Stach, som är Umeås bästa poängplockare. Dessutom måste de kontrollera returspelet.

Vilka vinner?

– Umeå. De är större och starkare och bättre i alla lagdelar.

– Visby har nästan ett helt nytt lag och har fortfarande oprövade importer. Även om amerikanskan Jessica Kelliher har gjort ett bra intryck.

Du ser matchen i spelaren ovan.

Sändningstider

19.30-21.15 SVT24/SVT Play

Kommentator: Björn Becksmo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.