Elisabeth Egnell ligaguide Foto: Grafik: SVT

Allt du behöver veta om basketligan

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Elisabeth Egnell ser fram emot en säsong med ovanligt många utmanare om guldet.

Damernas basketliga är igång och SVT-experten Elisabeth Egnell tror att Alvik vinner guld och att Högsbo blir främsta utmanare.

–  Högsbo har fått tillbaka stora delar av laget och kommer att ha ett försprång från start. Även ett välcoachat Luleå, som vet hur man vinner, och ett stjärnspäckat A3 Umeå kan utmana.

Vilket lag får det tufft i år?

Helsingborg. Att komma in som nykomling är alltid svårt. Man har som lag vant sig vid att vinna matcher, vilket kan vara svårt att hantera, och oftast tar det några omgångar innan man hunnit anpassa sig till ett högre tempo och mer fysiskt spel.

Vilket lag överraskar?

Södertälje och Norrköping är två lag som har kapacitet att störa topplagen. Även Uppsala, som varit i botten av tabellen under några år, skulle kunna utmana om en slutspelsplats.

Vilka spelare du ser fram emot att få se?

Som vanligt finns det några högklassiga importer i ligan, men allra mest spännande är de hemvändande spelarna som vi inte fått se på några år. Till exempel Luleå-duon Josefin Vesterberg och Ellen Nyström, Amanda Kantzy i Södertälje, Linnea Rosendahl, Umeå och Evelyn Ovner som kommer få en stor roll i Wetterbygden, säger Elisabeth Egnell.

KLIPP: Se Egnells lista inför damligan 20/21

Så ser du basket i SVT i oktober

Lördag 3 oktober

16.00-17.50 Högsbo-Norrköping SVT1/SVT Play

Lördag 10 oktober

12.55 SVT2/Play: Norrköping-Luleå (d)

Söndag 18 oktober

16.00 SVT1/Play: Norrköping-Luleå (h)

Lördag 24 oktober

15.00 SVT1/Play: Jämtland-Luleå (h)

Söndag 25 oktober

15.00 SVT1/Play: Borås-Norrköping (h)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.