Wetterbygden skrällde i premiären mot Mark

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden skrällde och slog Mark med 78-71 i premiären av Basketligan dam. Laget leddes av Maura Fitzpatrick och Evelyn Ovner som gjorde 23 och 22 poäng.

– I slutändan visade vi att vi var det bättre laget. Det är många som tvivlar på oss i år, många som säger att vi inte kommer ta oss till slutspelet och så vidare. Men vi har mycket kvar att visa, säger nyförvärvet Keri Jewett-Giles efter debuten till Jönköpings-Posten.

Hon hade en 17 timmar lång flygresa från Miami och en natts sömn innan matchen och var fortfarande jetlaggad.

Bennett för ensam i Mark

Mark tog en timeout vid 78-70 med 27 sekunder kvar men kunde givetvis inte göra något. Wetterbygdsspelarna kunde samlas för att jubla över segern medan det fåtalet åskådare som släpptes in i Huskvarna Sporthall applåderade segern.

Med 3.26 kvar var Wetterbygdens ledning nere i 70-66 och Mark försökte intensivt att nå ikapp. Men det lilla hoppet om att nå ikapp försvann när Hailey Bassett missade två skottförsök från nära håll i slutminuten. Laget var för beroende av Shayla Bennett som stod i särklass med 33 poäng i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.