ARKIV: Se när Sportspegeln träffade Kobe

Uppdaterad
Publicerad

2005 stod Kobe Bryant på sin sportsliga topp och hade sin plats i sportens epicentrum. Mattias Brännholm åkte till Los Angeles för att träffa storstjärnan.

Mattias Brännholm arbetade som korrespondent för SVT Sport i USA under 2005-2006. Under NBA-försäsongen 2005 fick Brännholm chansen att träffa världens då absolut starkast lysande stjärna på baskethimlen, Kobe Bryant.

– Jag blev helt chockad när vi fick komma in i omklädningsrummet innan matchen, säger Mattias till SVT Sport.

– Han är en av de stora idrottsikonerna de senaste 20 åren. Min förutfattade mening om honom var att han skulle vara lite amerikanskt smådryg men han var jättetrevlig. 

Kobe Bryant liv var inte utan kontroverser. 2003 stod han åtalad för våldtäkt mot en 19-årig kvinna i Colorado. Fallet gick aldrig upp i rätten efter att kvinnan vägrat att vittna. 2003 innebär en hård mediegranskning av stjärnan och det kunde Mattias Brännholm känna av under besöket i L.A.

– Man märkte att han hade en viss inställning mot medier efter våldtäktsanklagelserna 2003, han var reserverad. Men när jag berättade att reportaget bara skulle handla om honom så öppnade han upp sig, säger Brännholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.