Anna Barthold vill fundera över framtiden. Foto: TT.

Barthold förtegen om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta år får Anna Barthold lämna Luleå Basket, en spelare som klubben själv beskriver som en ”ikon”. Vad som händer nu vill hon fundera över.

– Det krävs en ganska tuff och målmedveten satsning, säger Barthold.

– Oavsett om man är 39, 20 eller 25 och säsongen tagit slut så villman fundera över vad man ska göra nästa säsong. Var man ska spelaoch om man ska spela. Det är en ganska vanlig tankegång för mångaspelare, det är inget konstigt. Det som skiljer är att jag är liteäldre än mina lagkamrater, säger Barthold till SVT Sport och hänvisar till pressmeddelandet.

Hon har nyss fyllt 39 år och är betydligt äldre än många av spelarna i ligan. Dessutom har hon en masterutbildning att falla tillbaka på om karriären skulle ta slut. Den är också en pusselbit för framtiden.

– Det krävs en ganska tuff och målmedvetensatsning för att spela på den här nivån. Vi är väl ett tiotalproffs i min ålder som håller den här höga nivån.

Vad tänkte du närdu fick det här beskedet?

– Nej, men som jag sa. Jag vill funderakring min framtid oavsett vad det är för besked. Mitt fokus nu äratt ta en plats i truppen som ska till EM och spela. Där ärSveriges chanser väldigt goda.

Ett misslyckande att åka ut i kvartsfinal

Hade du velat fortsätta i Luleå?

– Alltså som jag sa (skratt) jag vill reflektera kring min framtid.Efter att varje säsong tagit slut i Luleå, jag har haft åttafantastiska säsonger, har jag funderat över om jag vill spela iLuleå eller någon annanstans.

Många av dina svar handlar om att duvill fundera. Vad var din känsla när du fick veta att du inte var en del av Luleås framtidssatsning?

– Nej men som jag sa återigen (skratt) dumåste förstå elitidrottare och att man är i olika åldrar. Jag villfundera över min framtid vilket är ganska naturligt och normalt imitt fall. Sedan att vi åkte ut redan i kvartsfinal närmålsättningen var att försvara ett SM-guld gör ju att allainblandade parter i Luleå funderar kring framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.