Uppsala stretade emot en period sedan tog släkten över

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Luleå fick hårt motstånd en dryg period av nästjumbon i Uppsala. Då klev Uppsalafödda veteranen Chioma Nnamaka fram och sänkte sitt barndomslag. Till slut vann Luleå med 85-55.

– Det är alltid speciellt att vara hemma. Jag har varit med ett tag och kämpar på och gör det jag kan för att laget ska vinna, säger WNBA-meriterade forwarden Chioma Nnamaka till SVT Sport. Hon spelade sina ungdomsår i Uppsala och gjorde i kväll 18 poäng, bäst på planen. 

Vid sidan av är Luleåkaptenen Nnamaka, 34, även U18-kapten för landslaget och hade sällskap av ett par av sina adepter på planen i kväll.

– Jag tänker inte så mycket när jag spelar utan går då in i spelarrollen, säger Nnamaka.

17-åring mötte sin förbundskapten

Detsamma gällde 17-åriga Lisa Bolanders tankebanor.

– Man tänker inte så mycket när man kör utan det är en helt vanlig spelare, säger Uppsalaspelaren Bolander leende om mötet

Uppsala gjorde en bra första period och ledde i början av andra perioden med 20-15 men Luleå tog snabbt över kommandot och från det att Natisha Heideman gjorde 21-20 för Luleå behövde laget aldrig titta bakåt. 

– Första perioden var riktigt bra då vi var aggressiva och kunde broma ner deras tempo, säger Uppsalas Agnes Nordström.

Luleå leder nu tabellen efter nio segrar på tio matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.