Mardrömsstart för Visbys nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Visby Ladies nya tränare Anders Petterson har fått en tuff start på jobbet. I kväll förlorade laget mot serieledaren Luleå Basket med 51–98.

Visby Ladies har fått en tuff start på säsongen i basketligan. Innan kvällens tuffa bortamatch mot serieledaren Luleå Basket hade jumbon inte tagit en enda poäng. Tidigare i veckan blev det också klart att tränaren Eivind Möstl slutar. Tränaruppdraget togs i stället över av Anders Pettersson med stöd av Marie Söderberg.

Det blev ingen rolig start på tränaruppdraget då Visby förlorade med hela 51–98 (36-47) mot serieledaren.

– Vi var inte alls med från början och släppte in alldeles för många poäng. Vi gjorde inte det vi pratade om i försvaret. Sedan kommer vi ut i den andra perioden och sätter upp en zon som Luleå får problem med, säger Visby Ladies Johanna Persson till SVT Sport och fortsätter:

– I den andra halvleken vet jag inte vad som händer. Vi tappar energi och gör inte alls vad vi ska.

Hur finner man energi efter åtta raka förluster?

– Det är såklart jättesvårt, men vi försöker varje träning att gå ihop som lag för att göra bra träningar. Tyvärr gör vi bättre träningar än matcher som det är nu.

Veteranen ombytt

I matchen fanns assisterande Marie Söderberg med i laguppställningen som spelare. Söderberg har tidigare spelat 30 raka säsonger i elitserien och gjort närmare 50 landskamper. Hennes sista match i basketligan var säsongen 2013-2014.

– Vi får se vad coachen gör. Jag vill ju spela mot min svärdotter (Felicia Camara-Pontura). Jag är redo att spela, sa Marie Söderberg till SVT Sport efter två perioder.

– Från att ha varit mer assisterande tränare kommer jag vara mer ombytt. Jag tränar med laget och är i hyfsad form.

Sjöberg äldst i basketligan

Men det blev inga minuter för Maria Söderberg då hon blev kvar på bänken.

Lotta Sjöberg, som också spelade i Visby Ladies, är den äldsta spelaren som spelat i basketligan. Hon var 49 år och 8 månader då hon gjorde sin sista match.

MATCHFAKTA

Luleå-Visby 98-51

(32–13, 15–23, 25–4, 26–11)

Luleå: Milica Jovanovic 14, Josefin Vesterberg 14, Ivey Slaughter 12, Matilda Ekh 12, Felicia Camara-Ponturo 11, Natisha Hiedeman 9, Chioma Nnamaka 8, Emma Karamovic 7, Jenny Södersten 6, Mathilda Åhlberg 5.

Visby: Alexa Middleton 17, Micheline Mercelita 10, Julie Spencer 8, Jaycee Coe 5, Johanna Persson 4, Caroline Danielsson 3, Camilla Kilinc 2, Jonna Raflund 2.

Publik: 742.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.