Luleå klart för SM-final – nu väntar Alvik

Luleå stängde matchserien mot Umeå efter seger med 70-63 i den fjärde semifinalen.

Därmed är laget klart för SM-final mot Alvik.

– Det blir en tuff utmaning, men jag tror att det blir en väldigt rolig finalserie, säger Luleås Ellen Nyström till SVT Sport.

Luleå spelar SM-final i SBL mot Alvik.

Men några 102-60 som det blev i fredags, blev det inte i den fjärde matchen.

Luleå inledde dock starkast och hade ledning med 20-11 efter den första perioden.

Umeå kom tillbaka och vann den andra med 23-17 och närmade sig Luleå rejält i poängprotkollet.

I den tredje stod matchen och vägde lite, och Umeå var som närmast vid ställningen 38-39.

Umeås Janee Thompson var stark i skyttet och såg till att Umeå hängde kvar i matchserien.

Men i den fjärde perioden drog bortalaget ifrån. Det blev inga stora siffror, men till slut en stabil seger med sju poäng.

Nyström gick i bräschen

Mycket handlade om Ellen Nyström, som gjorde 24 poäng och tog nio returer. Nyström som återvände från proffslivet för att försöka spela hem guldet med sitt Luleå.

– Vi är ett steg närmare målet. Det ska bli jättekul att uppleva en final med det här gänget, säger Ellen Nyström till SVT Sport.

Nu väntar Alvik i final, en final som inleds kommande lördag.

– Det ska bli jättekul. Det blir en tuff utmaning, jag tror det blir en väldigt rolig finalserie att se på, säger Ellen Nyström.

SVT sänder SM-finalserien som inleds kommande lördag.