Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilt jubel efter Tysklands skräll mot USA. Foto: SVT

Tysklands superskräll – slog USA i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland skrällde och slog USA i semifinalen av basket-VM med 113-111 efter ett superdrama och nådde sin första final.

Det blev vilt segerfirande i Manila när Tyskland lyckades hålla undan. Den sista timeouten togs med en halv sekund kvar. 

Tyskland ledde med tolv poäng flera gånger i fjärde perioden och såg ut att vinna säkert men USA, som var ute efter revansch för sjundeplatsen senast VM spelades 2019, gav aldrig upp och det blev ett tätt drama.

Skilde en poäng med 95 sekunder kvar

Med tre minuter kvar satte Anthony Edwards en trea rätt framifrån trots bra försvar och krympte USA:s underläge till 103-106 och Tyskland tog en timeout.

Men USA lyckades inte komma ikapp. Närmast var man när Austin Reaves satte två straffkast för underläge med en poäng, 107-108 när det återstod 1.35.

Det blev en ny flopp för storfavoriten – om än inte lika stor som i Peking 2019. Nu finns det i alla fall ett brons att spela om på söndag. Då väntar Kanada i ett nordamerikanskt möte. Tyskland möter Serbien i finalen.

USA:s superstjärnor skippar ofta VM och dyker upp när det är OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.