Frida Eldebrinks Girona förlorade den första kvartsfinalen. Foto: Youtube/FIBA

Förlust för Eldebrinks Girona i Euroleague-kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eldebrink jagar drömmen – en plats i Euroleagues ”Final four” där Europas fyra bästa klubblag ska kora en mästare.

Vägen dit blev efter onsdagens kvartsfinal mot ligakonkurrenten Perfumerías Avenida genast lite krokigare.

Svenskans Girona förlorade med 66-74 och måste vända på det i returmötet på fredag.

Avenida rivstartade med sex obesvarade poäng. Det är inget övertag man vinner en basketmatch på men Frida Eldebrinks Girona hade förtvivlat svårt att göra poäng. Den svenska guarden hade precis som resten av laget en trög start framför den 750 personer stora hemmapubliken som släppts in i Salamanca.

Även om hon snyggade till sina och lagets siffror efter halvtid landade för många skott utanför korgen. Tre av tretton skottförsök i öppet spel gick in. Totalt gjorde svenskan nio poäng.

En rejäl uppryckning i sista kvarten gjorde ändå att segermarginalen inte blev större än åtta poäng för hemmalaget som ledde från den första minuten till den sista.

Eldebrinks katalanska klubb Girona ligger tvåa i spanska ligan. Kvartsfinalmotståndaren Perfumerías Avenida ligger etta.

På fredag spelas den andra kvartsfinalen i dubbelmötet.

ARKIV: Frida Eldebrink poängbäst i EM-kvalmatchen mot Montenegro (2 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.