Eldebrink: ”Fantastiskt börja med två vinster”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fått en succéstart i EM-kvalet.

Mot Makedonien kom andra raka segern.

– Jätteskönt, helt fantastiskt att få börja kvalet med två vinster, säger Frida Eldebrink till SVT Sport.

I storsegern där det blev en 40 poängs stor segermarginal stod stora stjärnan för bland annat 10 poäng i 91-51-vinsten.

– Jag är ganska nöjd över min insats. Gjorde lite vad laget behövde i dag, passade fram andra, satte några viktiga skott och jobbade i försvar. En stabil insats, säger Frida Eldebrink.

– Tycker ändå vi fortsatte att mala på, vi visste att de spelade på fem, sex spelare. Så vi visste att om vi fortsatte pressa efter poäng som vi gjorde och mala på skulle de bli trötta till slut, vilket jag tror de blev.

Alla fick speltid

Tvärtemot gästerna fick samtliga svenska spelare speltid i matchen.

– Jätteroligt att alla får komma in på banan och spela lite i dag. Speciellt de som inte var med i laguppställningen förra matchen och fick komma in och känna lite på hetluften i dag. Jättekul att alla får chansen, säger hon.

Hyllar nya coachen

Hon tror på landslaget som fått en kanonstart i EM-kvalet med nya franska coachen François Gomez i spetsen.

– Jag har haft honom tidigare som coach i Frankrike, men jag tycker det känns jättebra. Han kommer in med mycket pondus och lite nytänk. Sen är han en riktig ledare. Ganska mycket auktoritet men väldigt mycket humor i också, så det känns väldigt bra, säger Eldebrink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.