Storbråk utbröt mellan Turkiet och Georgien. Foto: Viaplay

Bråk under basket-EM – Turkiet hotar att lämna mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Basket-EM skakas av ett bråk.

Turkiet hotar att dra sig ur turneringen då man menar att spelaren Furkan Korkmaz attackerats av spelare från Georgien i spelartunneln i samband med matchen nationerna emellan.

– Vi kom hit för att spela basket, inte boxas, säger Turkiets assisterande förbundskapten Hakan Demir på presskonferensen efteråt.

I den sista perioden mellan Turkiet och värdnationen Georgien utbröt ett bråk. Furkan Korkmaz och georgiern Duda Sanadze hamnade i en dispyt – vilket sedan ledde till att de båda visades ut.

Enligt det turkiska landslaget ska Korkmaz sedan ha attackerats i spelartunneln.

– Georgiska spelare som inte var med i matchen och den utvisade spelaren Duda Sanadze attackerade honom tillsammans med polisen, säger det turkiska förbundets vice president Ömer Onan enligt Eurohoops.

Onan har nu ett krav. Han vill att det internationella basketförbundet (Fiba) plockar ut övervakningsfilmerna från spelartunneln. Om det inte görs menar han att Turkiet kommer att lämna EM.

Påstår att matchtid försvann

Hakan Demir, assisterande förbundskapten i Turkiet, om händelserna:

– Vi kom hit för att spela basket, inte boxas. Därför är vi mycket upprörda över den säkerhetsbrist vi upplever i dag, säger han.

Det turkiska landslaget är också upprört över att det enligt dem ska ha försvunnit tid från matchklockan.

– Matchen var 22 sekunder kortare. Att det inte bara var en eller två sekunder utan 22 får oss att tro att situationen inte bara var ett misstag, säger assisterande tränaren Hakan Demir enligt Eurohoops.

Matchen vanns av Georgien med 88-83.

MER BASKET: Sverige besegrade Israel i VM-kvalet (28 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige slog Israel i VM-kvalet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.