Viktor Gaddefors dominerade matchen med sina 27 poäng. Foto: Bildbyrån

Södertälje vann semifinal nummer fem mot Jämtland

Hemmalaget Södertälje vann den femte semifinalen med 86-83.

Det var en jämn tillställning där hemmalagets Viktor Gaddefors var avgörande med sina 27 poäng.

– Vi hittade känslan idag, jag är jättestolt över laget, säger Södertäljes Martin Pahlmblad till SVT Sport.

Den första perioden var jämn och det var bortalaget Jämtland som hade en knapp ledning på två poäng när perioden var över.

I mitten av den andra perioden gjorde Södertälje ett litet ryck när Anton Gaddefors passade till sin bror Viktor Gaddefors som snyggt kunde dunka in bollen till ställningen 24-20. När bägge två sedan satte varsin trepoängare tvingades Jämtland ta time-out.

Jämtland kom dock tillbaka och hängde på bra tack vare ett vasst trepoängsskytte. Ställningen i halvtid var 40-36 till Södertälje.

Avgjorde i slutet

Med 7.37 kvar av matchen kvitterade Jämtland till 65-65 genom Anes Zekovic, som satte en fin trepoängare.

Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaka. Med dryga minuten kvar ledde hemmalaget med 79-76. En ledning som man inte lämnade ifrån sig. Södertälje vann matchen till slut med 86-83 och leder nu matchserien med 3-2 i matcher.

Viktor Gaddefors blev poängbäst i matchen med sina 27 poäng.

ARKIV: Ruffin bakom Nässjös seger – utjämnat i semifinalen (14 maj)