Nathan Dawit, Dolphins. Foto: TT

Norrköping gick på knock i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Finalrepris.

Då körde Norrköping över Södertälje.

– Vi kanske tror att det ska gå lite för lätt. Vi måste inse att vi är tillräckligt bra för att vinna hela skiten. Men det finns mycket jobb kvar att göra, säger Södertäljes Martin Palmblad i SBL Play. 

Södertälje hade tufft i förra omgången.

Det blev inte lättare när man ställdes mot Norrköping i en repris från fjolårets final.

Hemmalaget hade lekstuga och satte sig i förarsätet direkt – och i den andra perioden blev gästernas uppförsbacke alldeles för brant.

Trots att Dolphins ledde med 56-38 in i halvtidsvilan fortsatte man gasa på med Nathan Dawit i spetsen.

– Vi måste vara på tårna. Vi vet att de vet hur man kommer tillbaka, vi får inte slappna och måste vara redo för en tuffare andra halvlek, säger Nathan Dawit i SBL play. 

”Tillräckligt bra för att vinna hela skiten”

Förra säsongen vann Södertälje båda seriematcherna med 32 respektive 18 poäng.

Men att sätta stopp för en formstark shooting guard är lättare sagt än gjort. Nathan Dawit fick det mesta att stämma när han stod för flest poäng, med sina 20, i Dolphins.

Lazar Radosavljevic stod även han för en otroligt stark insats, men trots att han stod för flest poäng i matchen räckte det inte hela vägen för gästerna.

– Vi kanske tror att det ska gå lite för lätt. Vi måste kanske inse att vi är tillräckligt bra för att vinna hela skiten, men det finns mycket jobb att göra. Nu är det bara att ta på sig handskarna och göra grovjobbet, säger Martin Palmblad och fortsätter:

– Vi fick däng mot Jämtland, och nu fick vi det tufft mot Norrköping.

Det blev till slut 110-84 till Norrköping Dolphins när Södertälje åkte på andra raka förlsuten.

MER BASKET: Jämtland tog fjärde raka segern – men nära tappa jätteledning (11 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.