Jämtland fortsatt obesegrat – vann toppmötet med Södertälje

Ligans två hittills obesegrade lag, som ställdes mot varandra i en rafflande semifinalserie ifjol, gjorde upp i Kringelstaden.

Då åkte Södertälje på säsongens första förlust.

Jämtland vann med 89-84.

Södertälje inledde trevande från trepoängslinjen, där var Jämtland effektivare med tre av fem gjorda treor. Hemmalaget utnyttjade i stället sina straffkast, där man satte hela 12 av 13 i den första perioden som slutade med hemmaledning 25-18.

Gästernas Steve Harris klev sedan fram och stod för flera poäng under korgen och Jämtland knappade in något, men Södertäljes Anton Gaddefors gav hemmalaget andrum genom två viktiga trepoängare.

Mot slutet av perioden tog sig dock Jämtland förbi och ledde med 47-43 i paus.

– Vi vill spela lite mer kontrollerat, det är för högt tempo och det gynnar Jämtland. Vi kan inte släppa in 47 poäng på hemmaplan, då blir det en 100-poängsmatch, sade hemmalagets Dino Pita i halvtid.

Avgjorde

Jämtland kom in i den tredje perioden med mycket energi vilket gav utdelning. Ledningen växte och hemmalaget kämpade för att hänga med. När det var dags för den sista perioden hade bortalagets ledning växt till 71-61.

Södertälje såg länge ut att vika ner sig men med två minuter kvar av matchen var det hemmalaget som hade medvind. Men uppryckningen räckte in hela vägen.

Det blev ingen 100-poängsmatch för Jämtland, som till sist vann med 89-84. Bortalaget toppar nu den svenska basketligan efter sex raka vinster. För Södertälje är det säsongens första förlust.

KLIPP: Norrköping ryckte efter en period: ”Alltid gasen i botten” (15 oktober 2021)