Felix Terins. Foto: Bildbyrån

Norrköping ryckte efter en period: ”Alltid gasen i botten”

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarlaget Norrköping vann i Luleå med klara 93-70 och tog den fjärde segern på fem matcher i säsongsinledningen.

– Det var kul att vara tillbaka. Jag missade två matcher och det kanske syntes. Vi har alltid gasen i botten och Luleå kan göra en comeback på en minut så det gällde att inte släppa taget, säger Norrköpings Felix Terins i webbsändningen.

Han satte 15 poäng och pekade på lagets bredd i poänggörandet.

– Det är så många som kan göra poäng i laget och vi täcker upp för varandra, säger Terins som ser en stor förbättringspotential.

– Det finns ofantligt mycket mer att ta ut. Just nu glider vi bara runt på individuella skills, säger Terins.

Matchen var jämn i en period. Men efter ledning 20-19 stack Norrköping ifrån till 52-36 i halvtidspausen och hade avgjort matchen. Norrköping drog sedan successivt ifrån. Norrköping ledde ett tag med 29 poäng och såg ut att kunna spräcka 100-vallen men Luleå hyfsade siffrorna till 23 på minuskontot och stoppade Norrköping till tvåsiffrigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.