Norrköpings coach Mikko Riipinen och Felix Terins. Foto: SVT/Bildbyrån

Basketcoachen: ”Missade min ettåriga dotters första tårta”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping blev klart för SM-final efter en tajt finalserie mot Nässjö.

Ett känslosamt avancemang för Mikko Riipinen.

– Kvällen var emotionell och det har varit så ett tag nu. Det är tuffa tider för många, säger Norrköpings coach.

Semifinalserien såg ut att gå till en sjunde avgörande match. Men efter en dramatisk avslutning kunde Norrköping vända och vinna med 89-86 och därmed bli första lag klart för herrarnas SM-final – där de ställs mot Jämtland eller Södertälje.

Efter matchen valde Norrköpings Felix Terins att hylla såväl spelargruppen som coachen Mikko Riipinen.

– Vi är ett finalkalibert lag, vilket vi har visat den här säsongen. Ett sånt här år när det är minimalt med åskådare så hänger det mycket på gruppen och känslan i gruppen, och vi har gjort det väldigt bra. Mikko är duktig på att hålla goda miner i gruppen, säger han till SVT Sport.

”Måste fokusera på min andra familj”

För Mikko Riipinen, som timmar före tisdagens semifinal utsågs till årets coach i basketligan, blev kvällen emotionellt påfrestande.

– Jag har stor respekt för det Nässjö gjort i år. Jag sa till killarna före matchen att i kväll har vi chansen att gå till SM-finalen, men vi måste gå igenom saker vi inte gjort tidigare, säger Riipinen och fortsätter:

– Det är tuffa tider för många och det påverkar ju att vi är isolerade. Vi är jätteglada att vi får spela, men det är väldigt emotionellt just nu om jag ska vara ärlig. Jag missade min ettåriga dotters första tårta när hon fyllde ett år. Men det är som det är ... jag måste fokusera på min andra familj här också. Jag har stor respekt för min sambo och mitt barn som är där hemma också.

Den första finalserien spelas på lördag, i bäst av sju. Vilka Norrköping ställs mot avgörs i kväll, i en avgörande match mellan Jämtland och Södertälje som SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.