Foto: TT

Basketförbundet vill ha förklaring från RF

Uppdaterad
Publicerad

Först till midsommar kommer idrotten att få del av krisstödet från regeringen.

Det var inte det besked som Svenska basketförbundet hoppades på.

– Där förväntar jag mig en förklaring. Det är inte den tidsramen som har indikerats tidigare, säger basketförbundets ordförande Mats Carlson.

Riksidrottsförbundet (RF) har kallat specialidrottsförbunden till ett informationsmöte i eftermiddag. Detta efter morgonens presskonferens där RF och idrottsministern Amanda Lindh meddelade att statens stödpaket till idrotten kommer att betalas ut först till midsommar.

Sedan tidigare är det klart att idrotten får 500 miljoner kronor i krisstöd under coronapandemin, men många hade hoppats att pengarna skulle delas ut mycket tidigare.

Corona och idrott

– Jag tror att alla vi som sysslar med idrott i Sverige har en oro just nu. Det är väldigt bekymmersamt, och därför är det viktigt att de här pengarna kommer ut nu, så fort som möjligt, säger basketförbundets ordförande Mats Carlson.

Förväntar sig förklaring

TT: Vad tänker du kring att pengarna inte kommer förrän i sommar?

– Det finns säkert något skäl till det. Vi ska ha ett möte med RF i eftermiddag, och där förväntar jag mig en förklaring till det.

TT: Är du förvånad att de dröjer?

– Det är inte den tidsramen som har indikerats tidigare, det är det inte. Men jag utgår ifrån att det finns en bra förklaring.

– På mötet förväntar jag mig att få en bra beskrivning av hur vi ligger till i processen och när vi kan förvänta oss de här medlen. För läget är bekymmersamt för hela idrotts-Sverige just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet