Jättevändning i sista perioden av Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Borås såg ut att gå mot en enkel seger mot Norrköping Dolphins. Men efter en jättespurt i den sista perioden så kom gästerna i kapp och förbi och gjorde de sista sekunderna dramatiska. 68-67 vann Norrköping till slut med, (12-27, 21-20, 15-14, 20-6).

– Det är jätteskönt, men det är jobbigt att ligga under, sa Tim Schüberg till SVT Sport.

Borås fick en bra start och rev till sig en 15-poängsledning efter den första perioden. En ledning som man höll över den andra perioden som var helt jämn.

Norrköping spelade upp sig vartefter men då man närmade sig hemmalaget i den tredje perioden så tappade man ånyo inför den sista.

Men i den sista perioden hände det saker. På mindre än fem minuter raderade Norrköping nästan ut Borås ledning och när det var en och en halv minut kvar gick man i kapp till 64-64. Och man var inte nöjt där.

Med 41 sekunder kvar satte Tim Schüberg 68-64 för Norrköping och trots en intensiv Boråspress lyckades man inte komma närmare än 67-68 och ett missat skott i slutsekunderna av William Gutenius

– Vi förlorade inte på det sista skottet, utan det var hela sista perioden som vi spelade dåligt, sa William Gutenius till SVT Sport.

KLIPP: Norrköping åt sig ikapp – vann tät premiärmatch (18 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.