Janel McCarville satsar vidare. På alla fronter. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Basketprofilen skulle sluta – men fortsätter samtidigt som hon tränar herrlaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter finalförlusten mot Luleå, som skulle bli hennes sista, har Alviks Janel McCarville bestämt sig för att fortsätta spela.

Men det räcker inte där för amerikanskan som även ska vara assisterande tränare för damlaget – och assisterande till Johan Andersson i herrlaget.

– Jag ville ta nästa steg. Johan är en ung tränare och jag tror det kan vara fördelaktigt för både han och mig, säger hon till SVT Sport.

Det lär bli mycket att göra för Janel McCarville nästa säsong. Hon har redan varit med och agerat som en tränare, men nu blir hon officiellt en spelande tränare.

Men det räckte inte för McCarville. 38-åringen kommer även finnas med som assisterande tränare även för herrlaget.

– Det kommer vara annorlunda. Jag har aldrig tränat män. Jag är taggad och ser fram emot utmaningen. Jag tror att de kommer kunna ta åt sig mycket av det jag och Johan har att komma med, säger hon till SVT Sport.

Nu hoppas hon kunna ta med sina kunskaper till herrlaget, där hon tror att det unga Alviklaget kan ta till sig mycket för att bli bättre.

– De är fortfarande unga och kan ändra spelet och hur de bemöter saker. I slutändan är det vad jag vill ändra. Kulturen och attityden inför matcher för att ha den fokus som behövs för att vara framgångsrik.

Att ha tre jobb samtidigt är inget hon oroar sig för.

– Tre jobb i ett. Det kommer vara hektiskt, kaotiskt och mycket att göra. Men det är inget som jag inte sett förut och jag ser fram emot möjligheten jag fått här i Alvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.