Luleå besegrade Jämtland – gick i från i den sista perioden

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen tog Luleå emot Jämtland i den Svenska basketligan.

Hemmalaget Luleå startade och avslutade matchen bäst, vilket säkrade vinsten för deras del.

Luleå vann med 86-73.

Hemmalaget Luleå tag i taktpinnen direkt i den första perioden, som man vann med klara 33-16. I den andra perioden ryckte Jämtland upp sig och vann den med 18-13. Luleå gick in till halvtid med ledningen 46-34.

Bortalaget Jämtland inledde den tredjeperioden starkt med att göra åtta raka poäng. Man fortsatte sedan att dominera skyttet, främst genom Guinn, som satte tre stycken trepoängare i den tredje perioden. Jämtland vann den tredje perioden med 21-13. Luleås ledning krympte alltså till fem poäng, 60-55, inför den sista och avgörande perioden.

Där var det istället Luleå som ryckte i från. Hemmalagets Daniel Hansson satte nämligen tre raka trepoängare som utökade Luleås ledning till 69-55. Det blev också avgörande för matchen då Jämtland inte kunde återhämta sig efter det. Luleå vann den sista perioden med 26-18, totalt blev det 86-73 till hemmalaget.

Poängbäst blev bortalagets Guinn med sina 19 poäng.

ARKIV: LeBron James svar till Zlatan: ”Jag är fel kille att ge sig på” (27 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.