Luleås Toure Murry. Foto: Bildbyrån

Luleå tog tung bortaseger mot Köping

Det blev ännu ett jämnt möte mellan Köping och Luleå i herrarnas SBL. Den här gången var det Luleå som var vassare då de ledde matchen från början till slut och vann med 89-81.

– Det är jäkligt skönt. Vi vet hur svårt det är att komma hit och spela, säger Luleås återvändare Denzel Andersson till SVT Sport.

BC Luleå ryckte efter cirka fem minuter och efter den första perioden hade man drygat ut till en 10 poäng stor ledning. Den höll man hela vägen till paus.

I början av den tredje ryckte man lite ytterligare då Axel Nordström storspelade för gästerna.

Murry noterades för 24 poäng

Köping tog sig tillbaka något, men aldrig ikapp då Luleå imponerade med sitt skytte. Matchen slutade 89-81.

Matchens bästa poängplockare var Luleås amerikan Toure' Murry som noterades för hela 24 poäng.

Bäst hos hemmalaget var Craig Victor II och nyförvärvet Jonah Mathews som satte 17 poäng vardera.

De var värda att vinna

– Det är klart att det var en jobbig förlust, men de var värda att vinna idag, säger Köpings Niklas Larsson som satte fyra trepoängare och fortsätter:

– Jag tycker vi borde vinna hemma mot Luleå. Det är en dålig match av oss.

Segern gör att tabellfyran Luleå närmar sig tättrion med Södertälje, Norrköping och Nässjö.